Atiaza

TRS Fänkålsfrö hela 100g

22,95 kr
I lager    Sponsrad länk

Hela fänkålsfrön från TRS är en vanlig krydda som används både i bakning och i indisk matlagning. Här är några sätt på vilka hela fänkålsfrön kan användas:
Brödbakning: Fänkålsfrön kan tillsättas i brödsmet för att ge en distinkt smak och doft till brödet. De kan antingen tillsättas direkt i degen eller strös över brödet innan det gräddas.
Indisk matlagning: Fänkålsfrön används ofta i indisk matlagning för att ge smak och textur till olika rätter. De kan användas hela eller malas till pulver. Här är några exempel på hur de används:
Kryddtillägg i torkade curryblandningar: Fänkålsfrön kan vara en del av de kryddblandningar som används i indiska curryrätter. De ger en kryddig och anisliknande smak till curryn.
Tempering (tadka): I indisk matlagning används tempering för att ge smak och arom till olika rätter. Fänkålsfrön kan tillsättas i hett olja eller smör tillsammans med andra kryddor som senapsfrön, spiskummin och lök för att ge smak till exempelvis daal (linssoppa) eller grönsaksrätter.
Rostning och malning: Hela fänkålsfrön kan rostas lätt i torr stekpanna och sedan malas till pulver. Detta fänkålsfröpulver kan användas som krydda i olika indiska rätter, såsom curryrätter, chutneys eller marinader.
Fänkålsfrön ger en unik smak som är något söt, kryddig och anisliknande. De kan användas i olika proportioner beroende på receptet och den önskade smakprofilen. Var noga med att smaka av och anpassa mängden efter din personliga smakpreferens.
Ingredienser: fänkålsfrön

TRS Fänkålsfrö hela 100g finns i kategorin 422. Atiaza är ett av våra märken som säljs direkt av Etnomat.

Läs mer…

Kategori: 422