Atiaza

TRS Kanelstång 50g

19,95 kr
I lager    Sponsrad länk

Hela kanelstänger från TRS är ett vanligt kryddämne som används för att ge en distinkt kanelarom till olika maträtter. Här är några sätt som hela kanelstänger kan användas på:
Bakverk: Hela kanelstänger kan användas i bakverk som kanelbullar, kanelbröd och kanelkakor för att ge en aromatisk kanelsmak. Du kan krossa eller mala kanelstängerna för att använda i smeten eller fyllningen.
Glögg: Kanel är en viktig ingrediens i traditionell glögg. Genom att lägga hela kanelstänger i glöggen under uppvärmningen kan man få fram den karaktäristiska kanelaromen som är så typisk för denna varma dryck.
Risgrynsgröt och gröt:Hela kanelstänger kan läggas till risgrynsgröt, havregrynsgröt eller andra grötvarianter för att ge en härlig kanelsmak och doft. Det är vanligt att koka gröten tillsammans med kanelstängerna för att låta smaken infuseras i grötbasen.
Inläggningar: Kanelstänger kan också användas vid inläggning av frukt, grönsaker och sylt. De kan läggas till inläggningslaken för att ge en subtil kanelton och en extra dimension av smak till inlagda produkter.
För att använda hela kanelstänger, lägger man dem ofta direkt i maträtten under tillagningen och tar sedan bort dem före servering, eller så krossar man dem för att använda kanelen direkt. Det är viktigt att notera att kanelstänger ger en mer subtil smak än malen kanel, så det kan vara bra att justera mängden efter smakpreferens.
Ingredienser: hela kanelstänger.

TRS Kanelstång 50g finns i kategorin 422. Atiaza är ett av våra märken som säljs direkt av Etnomat.

Läs mer…

Kategori: 422