Emin Food

Pastirma - Pastrami

62,95 kr
I lager    Sponsrad länk

Upptäck en smak av Anatolien med Pastirma, nu tillgänglig för onlinebeställning på etnomat.se. Denna högt uppskattade delikatess är en stapelvara i köket från de tidigare ottomanska länderna och är känd för sin distinkta smak och rika kulturella bakgrund.
Pastirma, även känt som bastirma eller basturma, är ett lufttorkat och kryddat härdat nötkött vars unika smak skapas genom en noggrann förberedelseprocess som varar i ungefär 40 dagar. Traditionella metoder används för att bevara och förstärka köttets smak, vilket resulterar i en rik och intensiv kryddning som är omisskännlig.
Pastirma är inte bara en njutning för gommen, utan också en del av ett rikt kulturarv. Ordet kommer från det turkiska bastırma et vilket betyder pressat kött. I modern turkisk kallas det pastırma, och är en älskad delikatess i hela regionen.
Använd pastirma som en smakrik komponent i en mängd olika rätter, från traditionella turkiska frukostar till sofistikerade huvudrätter. Det är även utmärkt som ett tilltugg eller ingrediens i smörgåsar och sallader.
Välj Pastirma från etnomat.se för att uppleva en tidlös smak som har njutits i århundraden. Beställ nu och ta del av en bit av Anatoliens kulinariska historia och tradition!
Ingredienser: Nötkött, dricksvatten, nitritlak (matlagningssalt, konserveringsmedel: E250), dekstros, maltodextrin, kryddor, stabiliseringsmedel: E451, smakförstärkare: E621, salt, antioxidationsmedel: E301, Surhetsreglerande medel: E326.
Kryddextrakt: dricksvatten, nötkollagen, vegetabilisk olja (dadelpalmolja), kryddor, dekstros, färgämne: E162, salt, smakförstärkare: E621, surhetsreglerande medel: E270, E262, stabiliseringsmedel: E450, antioxidationsmedel: E300, E301.
Näringsinnehåll Per 100 g: Energi: 571 kJ / 136 kcal, Fett 1,3 g, Varav mättat fett: 0,7 g, Kolhydrater: 1,5 g, Varav socker: 0,1 g, Protein: 29,6 g, Salt: 3,6 g.

Pastirma - Pastrami finns i kategorin 422. Emin Food är ett av våra märken som säljs direkt av Etnomat.

Läs mer…

Kategori: 422