
Gör en egen vegansk bönpasta – enklaste receptet här!
Pasta är en favoritmat för många, men för veganer kan det vara svårt att hitta ett alternativ som inte innehåller ägg. Varför inte göra en egen bönpasta? Det är enkelt, billigt och näringsrikt. Här är det enklaste receptet för dig som vill prova på att göra din egen veganska bönpasta.
Ingredienser:
- 1 1/2 kopp bönpulver
- 1/2 kopp vatten
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Blanda bönpulvret och vatten i en skål tills det blir en jämn deg. Om degen är för torr kan du tillsätta lite mer vatten.
- Tillsätt saltet och knåda degen tills den är jämn och formbar. Om du har en matberedare kan du använda den för att knåda degen snabbare.
- Rulla ut degen till en lång cylinder och skär sedan bitar som är önskad storlek. Om du vill göra linguine eller spagetti kan du använda en pastamaskin för att rulla ut degen och skära till de önskade storlekarna.
- Koka upp en stor gryta med saltat vatten och lägg i pastan. Koka i 3-4 minuter eller tills pastan är al dente. Låt pastan rinna av i en sil och servera med din favoritsås.
Tips:
- För en extra näringsrik pasta, prova att byta ut en del av bönpulvret mot quinoa- eller linsemjöl.
- Om du vill ha en större mängd pasta kan du enkelt dubbla eller tredubbla receptet.
Nu har du ett enkelt och billigt sätt att göra din egen veganska bönpasta. Det finns inga gränser för vad du kan ha i din sås eller tillbehör, så var kreativ och experimentera med olika smaker!