Gröna förrätter som imponerar på gästerna
Att bjuda på gröna förrätter på middagsbordet kan vara en utmaning, men det behöver inte vara det. Det finns massor av olika sätt att skapa hälsosamma, vackra och goda gröna förrätter som kommer att imponera på dina gäster. Här är några av de bästa alternativen:
1. Zucchinirullar med fyllning av pesto och ricotta
Bara för att det är en förrätt betyder det inte att det inte kan vara fyllande. Dessa zucchinirullar är enkla att göra, men ser ut som en riktigt högklassig förrätt. Skär zucchinin i längder och stek dem i några minuter. Blanda ihop pesto och ricotta och lägg en tesked på varje zucchini-remsa och rulla ihop. Strö över lite riven parmesan och gratinera i ugnen tills de är gyllene.
2. Avo-bites med kronärtskocka
Den mest instagramvänliga förrätten du någonsin sett! Skär ett avokado i små kuber och lägg varje bit på en kronärtskocksbottom. Toppa med lite basilikaolja och riven parmesan. Enkel att göra men garanterat att imponera!
3. Salta knäckebröd med rödbetskräm
Gör din egen rödbetskräm genom att blanda mixade rödbetor med färskost, citron och salt. Lägg det på en skiva frasigt knäckebröd och toppa med några ringar av rödlök och gräslök. En enkel, men snygg förrätt som passar till alla middagar.
4. Veganska småpotatisar med örtig pesto
Halvera små potatisar och koka dem lite mjuka. Blanda ihop en örtig pesto med basilika, persilja, rågbröd och olivolja. Lägg peston på de små varma potatisarna och strö över lite flingsalt och rostade pinjenötter. Det ser imponerande ut och smakar fantastiskt!
5. Grillade grönsaksrullar
Skär fina längder av zucchini, aubergine och paprika och stek dem på hög värme. Lägg sedan ut dem på en skärbräda och lägg en sträng varmrökt ost i mitten. Rulla ihop grönsakerna så att osten blir insvept och servera med en klick kall yoghurt- och citron-sås till.
6. Krämig soppa med smörstekta krutonger
Inget slår en varm soppa på en vintermiddag. Testa en krämig potatis- och purjolökssoppa med några smörstekta krutonger på toppen. Det känns som om man äter på en dyr restaurang fastän det är hemlagat.