
Krämig tryffelpasta med penne
Detta recept på krämig tryffelpasta med penne och äkta tryffel är en riktigt god måltid för tryffelfantaster. Färsk tryffel ger en mycket intensiv och ljuvlig smak, och kombinationen med grädde, parmesan och pasta är en riktig vinnarkombination. Prova det och njut av en härlig middag!
Ingredienser
- 400 g penne-pasta
- 1,5 dl grädde
- 50 g färsk riven tryffel + hyvlad tryffel
- 50 g finriven parmesanost
- Salt och svartpeppar
Instruktioner
- Koka pastan i en stor kastrull med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
- Medan pastan kokar, värm grädden i en stor stekpanna över medelvärme. Riv tryffeln fint med en finriven och tillsätt den till såsen. Rör om tills tryffeln har smält in i såsen.
- Tillsätt riven parmesanost och rör om tills den har smält. Smaka av med salt och svartpeppar efter smak.
- När pastan är klar, häll av vattnet och tillsätt den kokta pastan till stekpannan med såsen. Rör om tills pastan är väl täckt av såsen.
- Servera pastan varm, toppad med tunt hyvlad färsk parmesan och grovmalen svartpeppar.